BURSA / OSMANGAZİ - Nursel Çağlar Anadolu Lisesi

Haz

Osmangazi Belediyesinin Geri Dönüşümle ilgili düzenlemiş olduğu yarışmada okulumuz Nursel Çağlar Anadolu Lisesi ikincilik ödülünü almıştır.

Haz

Okulumuz öğrencilerinin Görsel Sanatlar Öğretmenleri Tülay Güven Çakar ve Pınar Ertekin rehberliğinde yapmış olduğu resim ve çini sergisi açıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

Okulumuzda bahar şenliği ve kermes etkinliği gerekleştirdik. Oyunklar ve çekilişlerle öğrencilerimizin eğlenceli vakitler geçirmesini sağladık.

May

Okulumuz Kültür ve Edebiyat Kulübünün bu yıl ikincisini düzenlediği Kitap Söyleşileri'nin konuğu Öykücü, Yazar Ahmet Şevki Şakalar oldu. Yazarın üçüncü kitabı "Sevda Durağı" üzerine yapılan söyleşiye Okul Müdürü Hayrullah Duman,  Okulumuz Kültür Edebiyat Kulübü Danışman Öğretmenleri Hülya Gümüş ve Arife Akça ile Okulumuz Öğretmenleri ve Ögrencileri katılım sağladı. Öğrencilerin kitap hakkındaki soruları ve Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yavuz Balı'nın Soruları ile ilerleyen programın sonunda plaket takdimi ve imza töreni gerçekleştirildi.

May

Okulumuzun öğrencileri ile birlikte İzmir gezisi gerçekleştirildi. İzmir'de Kordonda kahvaltının ardından Alaçatı ve Çeşmeye geçildi. Tekne turuyla birlikte İzmir gezisi sonlandırıldı.

May

Evde Eğitim alan iki öğrencimizden biri olan 11 J sınıfı öğrencimiz Ayberk BOZTAS'i evinde ziyaret ettik. Öğrencimizi gelecek ile ilgili hayalleri ve planları üzerine sohbet ettik. Ayberk'in Matematik alanında ve mutfakta becerikli olduğunu öğrendik. Kendisini cuma günü yapacağımız Bahar şenlikleri ve kermesimize davet ettik.Ayber yapacağı kekler ve pastalar ile stant açarak bizlere katkı sunacağını söyledi. Kendisine ev sahipliği için çok teşekkür ediyoruz.

May

Avukat adayı öğrencilerimizi Avukatlık bürosuna götürerek ortamı görmelerini ve birebir bilgiler almalarını sağladık.Ayrica bir duruşma ortamına şahitlik etmeleri için Bursa Adliyesine götürerek hakimin ve avukatların mahkeme önünde Türk Millet adına nasıl bir işlem yürüttüklerini birebir yaşamalarını sağladık.

May

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “İnogenç  Fikir Maratonu” programında okulumuzu projemizle, yaptığımız müzikle en iyi şekilde temsil ettik ve maratonun sonunda İnovatif Fikir Belgesi aldık.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı.

May

11. Sınıf öğrencilerimize meslek tanıtımları kapsamında Diş Hekimliği ve Avukatlık mesleği tanıtımları yapıldi.

May

Mümin Canbaz Ortaokulu ve Selçukgazi Ortaokulunun başarılı öğrencilerine okulumuzun tanıtımı yapıldı.

May

Bu yıl ilki  Bursa Teknik Üniversitesinde düzenlenen liselerarasi sosyal Bilimler sempozyumuna okulumuz tarih öğretmenlerinden Bekir Güler'in danışmanlığında 10 I sınıfından  Efe Yasbay adlı ogrencimiz Bursa'ya Yerleşen Balkan Göçmenlerinin Sivil Toplum Faaliyetleri konulu bildirisini başarıyla sunmuştur. Bursa ili ve ilçelerinden çok sayıda okulun katıldığı sempozyum 3 oturum halinde gün boyu devam etmiş ve kapanış oturumunun  sonunda bildirileriyle bu anlamlı etkinliğe   katkı sunan öğrencilere sempozyum sonunda sertifikaları verilerek toplu fotoğraf çekiminin ardından program sonlandirilmistir.

May

Bursa Osmangazi Nursel Çağlar Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri müzikten edebiyata, çiniden sergiye sanatla dolu bir gün yaşattılar.

‘’Şairin Kaleminden Dökülen Ezgiler’’ adlı program, görsel sanatlar dersi öğretmenlerinin koordinatörlüğünde çini sergisi açılışıyla başladı. Öğrencilerin eşsiz eserlerinden oluşan sergi büyük beğeni topladı. Ardından müzik dersi zümresi ve Türk Dili ve Edebiyatı dersi öğretmenlerinin koordinatörlüğünde Türk edebiyatının unutulmaz şairlerinin ölümsüz besteleri seslendirildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı program Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Müzik ve şiirin kucaklaştığı program öğrencilerin eşsiz yorumlarıyla adeta bir şölene dönüştü.

Okul müdürü Hayrullah Duman: ’’ Okul yalnızca akademik bilgilerin aktarıldığı bir ortam değildir. Temel felsefemiz her yönüyle kendini gerçekleştirmiş, akademik açıdan donanımlı, sosyal anlamda mutlu ve kendine güvenen bireyler yetiştirmektir. Etkinliğin gerçekleşmesinde rol alan tüm öğretmen arkadaşlarımızı ve öğrencilerimizi yürekten kutluyorum.’’ dedi.

Nis

Okulumuz 9. Sınıf öğrencileri Tarih Öğretmenimiz Sabuha YILDIZ önderliğinde "Yansımalar" isimli dergi çıkarmışlardır. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.